< Terug naar vorige pagina


Internationale Viering van de Vrijheid opent met Wilhelmus

30 apr 2019

Op 5 mei 2019 organiseert de Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk de “Internationale Viering van de Vrijheid”. Het gezamenlijk vieren van de vrijheid is het belangrijkste uitgangspunt van het evenement. Dit wil de organisatie niet alleen met lokale bewoners vieren, maar ook met bewoners en organisaties uit de Duitse grensregio. 

Jeugd heeft de toekomst 

Het gezamenlijk vieren van de vrijheid met onze Duitse oosterburen komt het meest tot uitdrukking in het groot internationaal jeugdorkest, dat speciaal voor dit evenement is samengesteld. Dit bestaat uit 120 Nederlandse en Duitse jeugdige muzikanten tussen de 10 en 20 jaar. Samen hebben zij gerepeteerd voor een optreden tijdens de “Internationale Viering van de Vrijheid” op zondag 5 mei. En de jeugd is trots op wat zij met elkaar neerzetten. “Het is belangrijk, dat we samen naar de overeenkomsten met elkaar kijken en dat wij vrij naast elkaar kunnen leven”, aldus een van de jeugdleden. Muziek is daarbij een mooie verbindende factor en dit is wat we op 5 mei met elkaar willen laten zien en horen. 

Wel of niet spelen van het Wilhelmus? 

Het wel of niet spelen van het Wilhelmus tijdens de viering van de vrijheid met onze Duitse buren is opeens het gesprek van de dag. Het zijn echter niet de verschillen die belangrijk zijn, maar juist de overeenkomsten. Daarom koos de organisatie ervoor om niet de afzonderlijke volksliederen, waarop we beide trots zijn, te spelen, maar juist de gezamenlijkheid benadrukken en de verbinding zoeken. Vrijheid willen we allemaal en voor iedereen. We willen in gesprek blijven met elkaar en samen mooie dingen doen. De commotie die is ontstaan over of er wel of geen Wilhelmus wordt gespeeld tijdens de “Internationale Viering van de Vrijheid” betreurt de organisatie zeer. 

Het uitgangspunt van de “Internationale Viering van de Vrijheid”, is dat het een feest moet zijn voor iedereen. Omdat wij niemand willen kwetsen of teleurstellen hebben wij er voor gekozen om het festival toch om 16:00 uur te openen met het Wilhelmus. Wij hopen op een mooie, feestelijke viering voor iedereen. 


IBEVRIJDINGSCONCERT WINTERSWIJK

Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk heeft ten doel het (doen) organiseren van evenementen, met in het bijzonder het organiseren van een bevrijdingsevenement op vijf mei.

ICONTACT

Postadres
Burgemeester Van Nispenstraat 8
7103 WJ Winterswijk

info@bevrijdingsconcertwinterswijk.nl

KvK-nummer
72861754

Fiscaal nummer
859264543

Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk - ANBI - Privacy